Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor

Zelleck Boko

 

 
 
 
 

 

2007 fick Lyckseletravet en gåva av BOKO STABLES i form av en 1 årig hinst e.pine chip u.Lucina du Goutier, till ett värde av 300.000 kr. Vi i Lyckseletravsällskap vill tacka Boko stables för denna otroliga gåva,det är den största vi någonsin har fått. Denna hingst gjordes det ett lotteri kring där han var högsta vinsten. Det blev ett stort lotteri och dragningen skedde på Lyckseletravet på sista dagen på travveckan då vi även hade premiär på vår lunch V4 dag.

Spänningen var stor denna kväll och publiksiffran hög, för det var många som hade kommit till travet i hopp om att bli den nya ägaren till Zelleck Boko

Den lyckliga vinnaren och stolta ägaren av Zelleck Boko blev Ulf Lindberg, veterinär från Vilhelmina.Tyvärr kunde har inte närvara på plats på kvällen men dagen efter åkte han till Lycksele för att hinna träffa John och Annika som äger Boko stables.

Ulf meddelade direkt att han ville behålla hästen men skulle sätta den i träning hos en proffstravtränare,vilken ville han fundera på ett tag.

Eftersom Zelleck Boko har blivit Lyckseletravets ögonsten, kommer vi att följa honom genom hans karriär och regelbundet lägga ut information om vad som händer i hans liv.

Vi kan berätta att Zelleck Boko har varit i Uleåborg, Finland, för inkörning och träning.

 

 

Premielopp
Zelleck Boko har flyttat till Timo Nurmus i Stockholm, den 22/10 -08 då var jag (Anna) och Ulf Lindberg ner till Stockholm när Zellek Boko skulle gå ett premielopp. Allt gick vägen och Zelleck Boko gick premielopppet på 1.30.9, lugnt och fint. Björn Goop körde och han hade tyckt att Zelleck Boko var lite lat, men det tyckte Timo bara var bra. Timo var i övrigt väldigt nöjd med hästen. Bilderna är från dagen efter premieloppet ute hos Timo Nurmus.

20090708  Äntligen kval!!!!!
Zelleck Boko med Jorma Kontio i vagnen gick godkänt kvallopp på solvalla. tiden blev 20,7 med galopp. Nu väntar vi på start!!

20090720 START!!!!!!
Nu är det dags! Starten kommer fortare än vad vi trodde. På måndag i Lindesberg blir det premiär för Zelleck Boko. Från spår 11 i sista loppet ska han försöka göra ägaren Ulf lycklig. Startlistan finns att se på www.atg.se. Vi från Lyckseletravet önskar Ulf och Zelleck Boko lycka till!

Hur gick det i första starten?
Ja det gick inte så bra i zelleck bokos första start. det blev 2 galopper och slutade oplacerad. Men vi hoppaspå bättre lycka nästa gång. Han såg för övrigt mycket fin ut.

Nästa start 090730
Nu är det dags igen! i Gävle den 30 juli ska han ut igen. Nu ska han prövas över en lite längre distans, 2640 m med spår 5, nu med Ulf Ohlsson i vagnen. Lycka till säger vi åter igen och håller tummarna för rätt gångart.

Nu gick det bättre!
Japp, det gick lysande. Zelleck tog efter 500 m ledningen och höll den till sista sväng. Han har fortfarande inte riktigt lärt sig att växla tempo (skötare Vegars amn.) och när de andra kom bakifrån tog det ett tag innan han fick upp farten. In på upploppet låg han 3:a men sedan tog han in meter för meter och gick i mål som 2:a, 2 längder efter segrande Irishtapdancer. I loppet såg han lysande ut i och visade inga galopptendenser. Tiden blev 19,7 och andrapriset var värt 9 000 kr. Grattis säger vi och hoppas naturligtvis på att det blir seger nästa gång.

090817 eskilstuna                                                                                                                                                              hmm nu gick det så där igen, han verkar ha svårt att hålla reda på benen vår kära zelleck boko. Galopp igen, han hade spår 10 och Daniel Ohlsson i vagnen

090826 Solvalla lopp1, spår 9 distans 2140, kusk Björn Goop,

Vi pratade med Timo innan starten och han sa att han va nöjd med hästen men han är fransk i gången och han behöver denna säsong till att växa på sig, han blir bättre för varje träning.

efter värmningen träffade vi Björn som sade att han var nöjd med värmningen och dom plockar av honom framskorna till loppet. Tyvärr gick det inte så bra i detta lopp heller, han slog ihop och galopperade tyvärr

090916 Solvalla lopp 3, spår 10, distans 2140, kusk Björn Goop

nu gick det alldelens lysande, Zelleck travade hela vägen och slutade som 2a. Grattis till det Ulf. När han står på benen så är han med där framme.

090930 solvalla lopp10, dist 2140, kusk Björn Goop

hmm, idag skulle inte Zelleck ha åkt å tävlat. Det var inte hans dag idag. 2 galopper, i den andra så valde Björn att utgå. Så är travet.

091021 solvalla lopp3 spår 6, oplacerad på en tid på 18,6 auto start och tyvärr galopperade han även här

091118 solvalla lopp 11, spår 5, 2140, Nu satt den, zelleck boko tog sin första seger med Björn Goop i vagnen.Grattis, Grattis detta har vi väntat på. tiden blev 16,1 autostart och även en galopp.

091205 solvalla lopp 8, spår 3, dist 3160, tyvärr diskad efter galopp, idag med Jorma Kontio i vagnen

091226 solvalla lopp 12, spår 8, dist 2140, tid 19,7, tyvärr oplacerad denna gång. Även denna gång styrde Jorma Kontio

2010 01 10 solvalla lopp 6, spår 11, dist 2140, tid 17,5, auto oplacerad nu med Björn Goop i vagnen.

2010 01 10 solvalla så här säger Timo om Zelleck Boko inför starten ( hämtat från www.timonurmus.com )

                  
Lopp 7, 3140 1 ZELLECK BOKO - Björn Goop
Är fransk i gången och dessutom lite stänkrädd. Han satt långt bak senast och kom aldrig in i loppet. Sprang dessutom och bromsade en del under vägen. Nu har han ett intressant läge och jag hoppas att han får ledningen här. Han fungerar klart mycket bättre i spets eftersom han är stänkrädd. Annars är hästen stark och rejäl och den långa distansen är bara ett plus. Det skulle vara kul att se honom i ledningen och då tror jag på en bra insats.
Balans: Skor runt om
Huvudlag: Halvstängt eller öppet huvudlag 

resultat; Zelleck blev 5. han fick galopp i första sväng, men tog sig till en 5 plats.

2010 01 27 
Lopp 7, 2640 3 ZELLECK BOKO - Björn Goop
Är fortfarande fransk i gången och man kan inte lita på honom riktigt. Senast blev det galopp men han kom tillbaka bra till en femteplats. Hästen är stark och om bara travet flyter så kan han vinna ett sådant här lopp. Men han kan lika gärna göra bort sig och är därmed svår att räkna på.
Balans: Skor runt om
Huvudlag: Öppet huvudlag 


I loppet efteråt så rundade Zelleck Boko konkurrenterna för Björn Goop och tog en lätt seger. Den här urstarke men fransktravande valacken har fin kapacitet och har mer att hämta framöver.


2012-02-05 Efter en lång tids bortavaro som såg ut att vara slutet för Zelleck då han skadade gaffelbandet ordentligt så har han och hans ägare Ulf visat på tålamod och tjurskallighet. Zelleck står på en konvalecent gård i stockholmstrakten och benet ser ut att ha läkt bra utifrån hur trasigt det var. Vi hoppas naturligtvis att det fortsätter att gå bra för Zelleck och att har åter tar sig ut på tävlingsbanan igen.