Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor Sponsor

Navigation internsidor. Sidorna kan kräva ytterligare inloggning. Kontakta administratören om du har frågor, kontakt@lyckseletravet.com

Hemsida

Internkalender

120403 Nu har även årsmötet gått av stapeln å vi närmar oss sommaren med stormsteg. Mötet gick bra. Eftersom Cicci har lämnat stan så har vi fått in en ny styrka i styrelsen i form av Arvid Eckerskog. Vi välkomnar honnom och tycker det känns kul med en ny kraft i styrelsen.
 I övrigt så fortlöper planeringen av sommaren och vi håller på att reda ut listorna på vem som ska göra vad under travet så vi kommer att skicka ut detta så fort vi är klar. i övrigt så kan ni följa planeringen hur sommarens schema för hästveckan ser ut på hästveckans hemsida.

120314 nu har burkacupen oxå gått av stapeln och det i strålande sol, det va mycket folk och vi sålde rätt bra med fika och hamburgare, så det gav en del klirr i kassan. När övriga arrangemang går på banan ser ni under intern kalender. den sidan kommer oxå att ligga under den officiella sidan så småningom.

120302

Hej!

Det har blivit dags för årsmöte (ordinarie föreningsstämma) i Lycksele Travsällskap, och eftersom Du är medlem får Du här en kallelse till mötet. I år håller vi till på stallcafeet och det kommer att äga rum torsdagen den 29 mars. Årsmötet börjar kl. 18.00. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Valberedningens förslag till styrelse kommer att skickas ut och publiceras på hemsidan senare.

Välkommen!

 

120209 då var det styrelsemöte. vi gick igenom gårdagens möte med Hägglunds å rätade ut en del frågetecken, vi hade även uppe frågan on hur vi gör entren mer välkomnande och hur vi får bort flaskhalsen med bilarna runt entren. Ett förslag är att flytta infarten under travet närmare ncc tältet för att få en ny entre å bilarna har en längre bit att komma undan den andra vägen på. lättare att få planeringen för parkeringen bättre. Tv komme igång till allas glädje nu ikväll och vi checkade av inför knuffarcupen. vi beslutade att använda stallbackens servering och toaletter så vi slipper starta upp hela totohuset för detta arrangemang. Andra arrangemang inplanerade är Burcacupen den 10 mars, snorri insandshästar den 17 mars, körtävling 9-10 juni, maraton tävling 14 juli å red hot race den 26 juli 

120208 ikväll hade vi första mötet med Hägglunds angående ombyggnaden av banan och tillbyggnaden av ridplanerna. Det disskuterades runt ritningarna hur massor skulle förflyttas och vilka datum som det var möjligt att börja byggandet. Det känns roligt att vi börjar komma igång lite runt detta. mer info kommer när vi vet mer

120207 nu har vi haft ytterligare ett hästrådsmöte, det känns som vi börjar komma någon vart, vi ska inventera hästantalet i Lyckselekommun nu under våren. vi hoppas att vi får tag i så gott som alla, vi betar av by efter by.

120117 japp då var det nytt år och dags att börja ta tag i årets trav. Det nya somm händer aå att vi hra beslutat att ge Linda hammare en provanställning på 6 månader där hennes huvudsakliga uppgift är att vara ungdoms/travskole ledare, samt att vara lite behjälplig med mindre vaktmästar grejor och administrativa saker
 Vi väntar fortfarande på det formella beslutet från länstyrelsen angående vårt projekt, men jobbar under tiden med att finna finansering på den sista tredjedelen. När detta projekt sätter igång så kommer det att ta mycket tid i ansråk så vi ska försöka vara ute i tid med uppgifterna inför travet och hoppas att alla känner sig taggade att köra ett super trav så vi går med gott sesultat in i nya uppgifter. Men mer info kommer om projeltet så fort vi vet något mer.
 Det ska vecka 18 vara något i travsverige som heter "en dag på travet" där alla travbanor ska ha öppethus under denna vecka, vi har börjat klura lite runt denna vecka men vi får mer info om detta den 25 i Stockholm då någon av oss kommer att delta.

111101 Yes! Vi fick leaderansökan godkänd! Den som väntar på nåt gott... :-D

111027 Fy då! Jag ser att vi har varit mycket dåliga på att skriva vad som häner här på hemsidan, vi ber om ursäkt för det!
Vi väntar fortfarande på att få höra något från Leader, vi har under sommaren jobbat med 2 återremisser och vet att LAG gruppen har haft möte den 11 oktober men vi har inte fått reda på något är, tummarna håller på att dommna bort.
Vi tycker att sommarens trav har gått bra, mer om ekonomin kommer ni att få på vårt höstmöte den 9 november. Jag själv tycker att det var jätte kul att köra vår vecka iår, det mesta av Säba kraven har vi gjort och vi kunde ängna oss åt fix för egen del och till att göra det trevligare för vår publik att besöka vår travbana.
Nu jobbas det vidare med att dra upp riktlinjer för nästa år, där vi jobbar för att få mer hästar till oss och mer publik till vår bana. Vi har bra med publik men vi kan altid bli bättre!
 Som ni ser ni som står på banan så har ett gäng karlar med Patrik i spetsen flytta stallbelysningen, då flyget har krävt det av oss. lyset är igång och nu avvaktar vi snö för att se hur lyset tar sig under vintern, i och med detta så har även ett par ny-gamla gatlysen kommit igång. Ett oerhört bra arbete och ett stort tack till de inblandade

110501 Hallå. Nu är leader ansökan inlämnad!!! Håll nu tummarna för oss, detta är nästa steg mot vår ombyggnad på travbanan.
Vidare så har vi en städkväll på travbanan på onsdag den 4e maj kl.17.30. Vi siktar in oss på att reparera hagarna som står kvar på stallplan mot banan, samt att renovera väggen på utselningsstallet där ponnisarna går.Ta med kofot, hammare. Välkommna!

110407 på måndag den 11 april så börjar Linda Hammare att praktisera hos oss, hon ska jobba med lite av varje, både administrativt och praktiskt. Hon kommer inte att ha stalltjänst på andra hästar än ev ponnysarna,utan det är tänkt att hennes tid ska läggas på annat
Vi håller på att beta av SÄBA:s sista punkter på ´deras krav lista och kommer därför under våren att kalla olika personer till "säkerhetskvällar" ban/stall berörda träffas ondagkväll den 11 maj, det kommer att skickas ut brev till berörda personer. Publik berörda fukntionärer kommer att kallas en annan kväll den är ej fast ställd än.

110403 i Tisdags så beslutade kommunstyrelsen att vi får både våra bygdeavgiftsmedel godkända. Den ena sökte vi pengar för altan runt nya serveringen, tak på ny boxarna, till kabeln till kameran i sista sväng bla. Den andra var större och inefattade den offentliga del pengar som vi behöver för att länsstyrelsen ska kunna ta ställning till om vårat projekt kan söka pengar från dem. Det känns oerhört roligt att vi kunde ta ett steg närmare vår ombyggnad, det är inte på långa vägar inte klart än men vi kan gott glädjas åt detta framsteg.

110329 igår hade vi det första styrelsemötet efter årsmötet och det enda vi tog upp var hur styrelsen ändras. Anna blev ordförande och Emelie är sen tidigare ungdomsansvarig. Kent sitter inte kvar i styrelsen men han fortsätter som kassör och är även kvar i måldomartornet under travet.

110320 tackar för visat intersse av ni som var på årsmötet, 16 st var vi och det var en trevlig kväll. Styrelsen består nu av 7 st ledamöter, Anna-Karin, Göte, Emelie, Cicilia, Lennart M, Lennart S, Anna. Kent har nu tackat för sig efter en himmelens massa år i styrelsen men sitter kvar som kassör, det känns naturligtvis konstigt att han inte är med längre i styrelsen men vi alla förstår att han vill ha tid till annat oxå, han har ju verkligen dregit sitt strå till stacken så att säga.
Vidare så informerade vi läget i projekten runt banan, lite synpunkter runt ridskolan å de projekten.
Vi har nu även köpt en TV och dvd till kojan som kommer att sättas upp bara den stöldsäkra ställningen blir klar så vi kan komma igång med vår live sändning från banan och om man vill så kan man slå igång en film till barnen när man är där.
Ja de var lte nytt om det som händer

110210 tänkte informera lite om vad som händer runt projekt å dyligt.Kring projektet runt banan så fortsätter konsulterna att arbeta, det är inte plätt lätt att hitta rätt projekt till detta ändamål men dom har inte gett upp i vartfall.
När det gäller ridskolan å vad som händer runt detta så ska vi ha ett hästvecko möte till veckan som kommer å vet mer då, men en undran som vi vill ställa till er är hur ni ser på framtiden. Vi har en ide att man ska kolla möjligheterna att lägga a´lt som har med häst nere hor oss på travbanan. Vi tror att det skulle gynna alla. Ungdoms verksamheter, föryngringen, beläggning, funktionärer och mot kommunen skulle vi bli starka och mer intressanta. Ja det finn mycket vi skulle tjänapå detta, men det är flera faktorer som ska spela in, först att våra medlemmar är intresserade, att rid klubbarna är intresserade, och sedan en gedigen undersökning om för och nackdelar med en sådan framtid, här pratar vi minst 3 år skulle jag tro
 Det vi skulle vilja veta vad ni tycker om dessa tankar, och ni kan maila på vår mail om vad ni tycker, vi är som sagt intresserad om vad ni tycker inte vem som tycker, vi kommer inte att ta med några namn på vem som ha skrivit mailen

 101126
Tack för senast!
det var mycket trevligt tycker jag och uppsluningen var jättebra 52 st var vi. Superkul!!
För ni som inte har hört så har vi fått lov att ha ATG-live i serveringsbyggnaden en gång i månaden.Vår tanke är att ha detta som medlemsträffar i slutet på varje månad. Vi medelar mer när vi närmar oss uppstart på detta. Det blir inte före jul.
Runt projetet så händer följade;Anna var igår nere i övik å träffade de 2 konsulenterna som jobbar med detta. De håller på att kolla olika vägar för att säkrast få igenom projektet då det som är svårast är att få bidrag till är själva banomläggningen, men dom jobbar på och ser det inte alls omöjligt men det kan bli en annan väg att gå, men för oss spelar det ju ingen roll vart pengarna kommer ifrån de viktiga är att vi får dom! I detta läge är det inte bestämnt om vi lämnar in den 30 nov eller väntar till i januari, det beror på vilken väg vi går med projektet, men jag kommer att skriva så fort jag vet något mer om detta.

101105 Kort info om vad som händer just nu!!!!

Vi är i full gång med ett omtag med projektet för att lägga om tävlingsbanan och anlägga ridbanor. Vi har denna gång fått hjälp från Svensk Travsport med att upprätta ansökan som ska skickas in till Leader Lappland och förhoppningsvis även någon annan instans. Travsällskapet kan inte ta hela denna utgift själv, även om det bara skulle gälla tävlingsbanan, så därför måste vi försöka få hjälp från andra finansiärer. Och om vi ska få pengar från andra håll är det ett måste att det utformas som ett samverkansprojekt mellan trav- och ridsporten.

När det gäller ryktena om att ”travsällskapet ska köpa ridskolan” så ligger det till så här: För närvarande följer vi det som händer på och runt ridskolan. Om det skulle bli aktuellt med förändringar i ridskolans nuvarande verksamhet, så har vi funderat på om vi ska ta fram en förstudie om vilka fördelar, nackdelar och möjligheter som kan finnas om trav- och ridintressena samordnas ännu mer. MEN i dagsläget har vi inte gjort något annat än att fundera, precis som de flesta andra hästintresserade i Lycksele. Vi kommer att ta upp dessa tankar och funderingar på höstmötet den 25 november, dit alla är välkomna. Men som sagt så ligger allt fokus på Leader-projektet. Håll tummarna för att det går bra!!

Sedan glömmer ni väl inte 60-årsfesten lördag den 13/11 kl. 19.00, då vi även inviger den nya klubbstugan. Anmälan till Lennart Magnusson 070-346 68 48!!!!

101018
nu har vi varit dåliga på att uppdatera här, men sanningen att säga så har det varit det tuffaste året att komma igen efter, ivart fall för mig(Anna) Vi har arbetat lite i kulisserna med lite av varje, jag(Anna) har varit nere på ATG och träffat Remy, Jag å Anna-Karin har varit på marknadskonferans dagar, den gav oss många bra ideer inför sommaren..träffen med Remy gick också bra. Vidare är att vi har fått en ny chans med Leader projektet som vi högg efter direkt och arbetar för att hinna med i nästa dragning så håll tummarna för oss denna gången också. Det närmar sig halvårs möte där kommer vi att berätta mer om bla dessa saker. 

100603 planeringen är igång för fullt och nu ska vi fösöka vara bra på info, men det är så mycket så vi kan släpa efter lite. Vi har lagt ut jobblistan här på sidan, det kommer även i utskick och sättas upp på banan. Det är svårt att greppa om allt och vissa uppgifter kan vara bortglömda, men då får vi göra en uppdatering. Tanken med detta är att vi ska underlätta för alla och att vi lättare ser vart det saknas folk. Vidare så kommer vi att få 6 st sommarjobbare i 2 perioder som vi har att arbeta hos oss både på banan och vårt arrangemang på stan. När det gäller TV skärmen så är det nu klart att vi kommer stt sända trav med direkt spel och då även sända fotbollsmatcherna, så det är bara att hoppas på bra väder hela denna vecka.

100419 Serverings byggnaden kommer att förbli endast serveringsbyggnad, sedan kommer gamla kojjan att byggas om till omklädningsrum och toaletter.

100312 Vi har köpt lappmarksryttarnas serverings byggnad, och kommer att under våren byta ut våran koja mot denna lokal, den ska vara borta från ridskolans område senast 1 april.

100311 nu har vi fått ner 3 ponnyer som är till travskolans aktiviteter, dessa står i 7 an och kommer att skötas av dagcenter under veckorna och ett jourshema under helgerna. Vidare så kommer Ulrika( som även är ansvarig över travskolan) att ha viss aktivitet mot finnbackskolan under våren.

100217  Vi blev 37 st på Idrottsgalan vilket var en mycket bra uppslutning. Travet hade nomineringar i 4 klasser: Jörgen i Folkets pris och Årets manlige idrottare, Charlotta i Årets kvinnliga idrottare och Föreningen Hästveckan/Travsällskapet i Årets idrottsförening. Det var väldigt kul att vi syntes så mycket på denna gala och det betyder en hel del i fortsatt arbete med travet. Sen var även ATG:s VD Remy Nilsson här och på dagen hade vi en lunch med inbjudna från företag, organisationer och kommunen. Det avlöpte bra och vårt mål var att uppmärksamma de inbjudna på Lyckseletravets betydelse i Lycksele. Vi har ett stort arrangemang i Lycksele, och i sommar blir det förhoppningsvis ännu större. På vår Lunch-V4 så har vi ca 100 000 tittare. 75 000 följer sändningen via TV4 och ca 25 000 via ombud och nätet. Vi har många tittare från utlandet, t.ex. Australien, Sydafrika och halva Europa!!! Så nog ska vi sträcka på oss allihopa för det vi gör!!! Förutom lunchen så var Remy även med på Idrottsgalan på kvällen och han tyckte det var en jättetrevlig kväll här i Lycksele. När vi lämnade honom på flyget på söndagen så skickade han en hälsning till Er allihop!!!  

100120 Den 6 februari är det Idrottsgalan här i Lycksele. Som ni säkert har sett vid det här laget är sällskapets medlem Jörgen Ahlqvist nominerad till Folkets pris. Vi tycker det är jättekul att även travsporten uppmärksammas på denna gala. På höstmötet lyfte vi frågan om vi skulle gå på idottsgalan som en travfest, och då passar det ju utmärkt nu när vi dessutom har en nominerad till ett pris där!!! Det vore jättekul för både Jörgen och för travet om han skulle få priset, så nu är det bara att lägga manken till och rösta.

Vidare den dagen så kommer ATG:s VD Remy Nilsson upp till Lycksele. Han ska närvara vid en företagslunch för att prata om och diskutera travets betydelse i Lycksele och hela Sverige. På det viset hoppas vi att han ska kunna hjälpa oss med att få en bra grund till sammarbete med kommunen och näringslivet. Han kommer även att delta vid galan på kvällen och vara en av prisutdelarna, så vi hoppas att många medlemmar kommer att delta denna dag och kväll. Det kan betyda mycket för Lyckseletravet på många olika sätt, t.ex. i frågan om banomläggningen och hur vi ska kunna finansiera den.  

Till festen på kvällen subventionerar sällskapet priset på galan med 200kr, så priset för biljetten blir 125kr/pers (ordinarie 325kr/pers). Ni anmäler er till Bengt-Ivan Eriksson på 073-847 58 33, eller till Lennart Magnusson 070-346 68 48, senast fredag den 29 jan.

I biljetten ingår 2-rätters middag och plats på galan där det är utdelning av utmärkelser och stipendier, musik och underhållning, stå-upp-komiker och dans. Galan börjar kl 18.00 men vi kommer att träffas innan, ännu ej klart var. För fler detaljer om galan kan ni surfa in på www.lids.se

NU DRAR VI EN FEST!!!!

20100112

Nu är det dags för Burkarcupen nere på travbanan igen. Detta har blivit ett trevligt arrangemang som dessutom ger ett välkommet klirr i kassan som vi så gärna tar emot. Dessa arrangemang och angaemang har börjat ge ringar på vattnet så i sommar kommer phaharaos att hyra anläggningen till en tävling en av dagarna, detaljerna håller på att finslipas. Vi stod även på parkeringen när det va "årets konsert" den 19 dec och den inkomsten gick direkt till oss, det tackar vi oxå för. Men nu är det bara att hoppas att det blir bra väder den 23 jan så det kommer mycket folk på burka cupen, och som ni ser så är ju banan avstängd för hästar den dagen, missa inte heller träningsdagen dom har den 22 jan.

091130 Från Höstmötet
* 25 närvarande medlemmar
* Till nya medlemmar i föreningen valdes Marina Ingvarsson, Sara Danielsson, Louise Sundström, Elin Eriksson, Emil Eriksson, Maria Häreskog, Marcus Eriksson, Linnea Eriksson, Erika Sjöberg och Tina Bäckström.
* Ekonomi: Resultatet just nu för 2009 är + 116 tkr. Inför 2010 tilldelas Lycksele ca 300 tkr mer, varav ca 200 tkr är höjt anslag för prispengar.
* Banomläggning: Just nu jobbas för att kunna finansiera omläggning av tävlingsbanan samt nyanläggning av banor för hoppning, dressyr och islänningarna. Projektansökan kommer att lämnas in till Leader Lappland.
* Nästa års travdagar är fredag 9 juli (start kl. 15), måndag 12 juli (lunch-V4) och fredag 16 juli (vanlig kväll). Ponnytrav blir lördag den 10 juli.
* Information om nästa års hästvecka.
* Diskussion om rakbanan, utselningsplatser och belysning.

091118 Det är travfestival(travgala) på Umåker den 30 januari. Det vore kul om vi kunde samla ihop oss och åka på en resa ner dit. Ni kan väl fundera på det så kommer vi att ta upp det på halvårsmötet.

091008 Nu har vi börjat ta upp kampen med ett nytt år.Vi har fått bråka riktigt ordentligt med STC runt våra travdagar för 2010, men vi fick se oss slagna. Det innebär att vi kommer att köra travet lite senare än vad vi har vant oss med på senare år. Första tävlingsdagen är fredagen den 9 juli med em trav. Det innebär att vi har en form av tv-bevakning denna dag med fasta kameror och det kommer att sändas i ATG-live och på ombudens apparater. Sen fortsätter veckan med trav måndag den 12 juli och då är det vår TV-dag med Lunch-V4. Sen avslutas travet på fredag den 16 juli med en "vanlig" travkväll. Sen så har väl alla hört att vi har kollat och börjat diskutera renovering av tävlingsbanan. Vi har kollat om vi skulle ha råd att fixa bättre dosering i kurvorna och lägga på nytt löplager på hela banan. Vi håller fortfarande på att utreda alla möjligheter, men vi kommer INTE att besluta något utan att medlemmarna har fått information om detta och möjlighet att diskuterar vad som är vettigt. Så se till att boka in medlemsmötet när det kommer!!!! Vi har även fått en hel del efterfrågningar på boxplatser från ridskolan. Där har vi bestämt att stall 4 och 6 framöver kommer att hyras ut till ridhästar. Övriga stall kommer vi tills vidare att hålla kvar för travhästar och möjlighet till utselning som vanligt. Vi fortsätter att jobba vidare mot ett nytt år med bra tävlingar!!!

090603 Hej! Som ni kanske har sett så kommer det under motorveckan att arrangeras en del evenemang nere på travbanan. Det är den 18/7 det gäller. Hela dagen kommer travbanan att vara utarrenderad  till motorveckan. På kvällen kommer det att vara rockpub i logen. Vi tycker detta är ett ypperligt tillfälle attt kunna få lite extra klirr i kassan, och trevligt att vår anläggning kan användas vid fler tillfällen än våra egna. Vi har givetvis pratat med banchefen Ernst om att  en del av arrangemangen kommer att vara på tävlingsbanan. 

090525
OBS!!!! Nu börjar städkvällarna. Onsdagkvällar mellan kl.17.30 och 20.00 städar vi inför travet. Lista på vad som finns att göra sitter uppe vid kojan. Stryk det som ni har gjort klart! Vi kommer att behöva folk till staketbygget runt banan och ihopsättningen av våra nya mobila boxar. Boxarna kommer i slutet av vecka 24. Vi synes nere på banan!!!

090422 Ponnytravskolan
Anna och Ulrika var i 2 dagar nere i stickholm på undoms o VD möte för att få lite mer kött på benen när det gäller eventuell start av travskolan. Det var 2 bra dagar då vi fick många tips och råd både när det gäller bra saker och fallgropar. Vi är mycket intresserade av att starta en ponnytravskola igen för att få in lite ungdommar och även nya vuxna i vår verksamhet. Vår tanke om allt verkar gå bra är att kunna starta upp den i höst, men det är många saker som ska stämma. Tanken är just nu att vi ska börja med 3 ponnys men det är inget bestämt. Vi hoppas att även övriga medlemmar är positiva till denna ide och om ni är intersserad av mer info eller vill hjälpa till på nåt vis så är ni välkommen att höra av er. Vi jobbar med att kunna ha mer info ute till allmänheten till invigningen av hästveckan och vårat ponnytrav.  

090406 Spånfrågan
P.g.a. kommande nedläggning av Lyckselesågen kommer det att bli svårare att få tag i spån. Styrelsen jobbar på en lösning som kommer att redovisas på medlemsmöte när vi vet mer.

090406 Hästveckanmöte
Nytt hästveckanmöte hölls där bl.a. frågor om invigningen den 26 juni och marknadsföring diskuterades.

090402 Styrelsemöte
* Rapport från Hästveckanmötet 19/3
* Ev finns researrangör som ordnar bussresor till travet i sommar
* Propositionerna till travet
* Marknadsföring
* Inköp av mobila boxar (finansiering från lotteripengar)
* SÄBA. Rapport inlämnad till ATG 25/3.
* Vattenskadan i stallkojan.
* Sällskapets hedersmedlem Ove Nordin har avlidit. Styrelsen beslutade om minnesgåva vid begravningen.

090325 Årsmötet!!
I onsdags hölls årsmötet på Hotell Lappland. 17 medlemmar fanns på plats.

Styrelsen för det kommande året:
Anna-Karin Johansson, omval 1 år
Cecilia Hidegård, nyval 1 år
Anna Johansson, omval 2 år
Kent Eriksson, omval 2 år
Liecelott Omma, suppleant, omval 2 år
Bengt-Ivan Eriksson, suppleant, omval 2 år
Göte Windelås, 1 år kvar
Lennart Magnusson,  1 år kvar
Lennart Svanberg, 1 år kvar
Emelie Hallgren, 1 år kvar
Ulrika Andersson, 1 år kvar

Valberedningen: Kaj-Tommy Berglund, Kurt Forslund, Leif Lundström

Nya medlemmar: Leidulf och Katarina Johansson

Nya hedersmedlemmar: Sverker Karlsson, Gunnar Johansson, Carina Axroth och Tommy Carlsson, John och Annika Bootsman.

Hela protokollet: http://www.lyckseletravet.com/upload/dokument/protarms09.doc

090319 Styrelsemöte
Deltog bla representant från LMU för att diskutera användning av travbanan vid sommarens motorvecka. Diskussionen var positiv och vi arbetar vidare med detta. Göte redogjorde även för vad som hände vid STC:s förtroenderåd den 11 mars. Vi tog även upp litet grand om travskolan.

090319 Hästveckanmöte
Ännu ett hästveckanmöte i kommunhuset. Utkast till hemsida för hästveckan visades. Diskuterades även programmet med arbetet om bl.a. föreläsningar, invigningen samt en del ekonomi. Mötet tyckte också att det var lämpligt att hålla årsmöte i Föreningen Hästveckan vid nästa möte som bestämdes till den 6 april.

090225 Hästveckanmöte
Nytt hästveckanmöte hölls i kommunhuset. Programmet börjar ta form med invigning fredag 26 juni kl. 12 på Torget där tanken är att alla hästföreningarna och hästföretagarna ska delta. Vi har även klartecken på att ponnytravdagen blir den 27 juni. Hästarrangemang kommer att hållas vid Torget under hela veckan. Denna kväll pratade vi också om gemensam marknadsföring och budget för de olika arrangamangen.

090223 Uppföljningsmöte om idrottsgalan
Anna och Emelie har suttit med i arbetet med idrottsgalan som represetanter för travet. Nu på uppföljningsmötet så bestämdes det att satsa på en ny gala nästa år, då alla har fått god respons på årets gala. Det vi noterade på galan på kvällen var att Lyckseletravet ska nominera till fler priser nästa år.  Vi som var på galan var Anna, Emelie, Anna-Karin och Göte.

090209 Hästveckanmöte
Fortsättningsmöte om Hästveckan hölls i kommunhuset. Många ideer kom fram och vi tog fram ett utkast till planering. Om det blir ponnytrav kommer Sara Ö att utöka aktiviteterna så att det blir en "Barnens dag".

090204 Styrelsemöte
Kort utvärdering av Burkarcupen. Det blev ett bra ekonomiskt överskott.

  • Hemsidans utveckling.
  • Stallströ vid travbanan.
  • Renoveringen av Stall 5.
  • Arbetet med nyuppstart av ponnytravskolan.

090112 Hästveckanmöte
Kommunen har erbjudit sig att hjälpa till i utvecklingen av hästveckan och det uppskattar vi mycket. Hästföreningarna som arbetar med hästveckan har tanken att lägga hästaktiviteter inne i stan för att folk ska få upp ögonen för oss och för att förhoppningsvis öka medvetenheten runt hästar. Kommunen tycker detta var en intresant ide och nu jobbar vi vidare med detta. Aktiviteterna kommer att variera, ideerna är många och vi håller på nu att sortera ut det vi ska satsa på. En dag kommer att vikas till föreläsning och där tar vi gärna emot förslag på föreläsare och ämnen. Vi från travet har vårat arrangemang redan med trav 3 dagar och vi har sökt för ponnytrav den 27/6 men har i dagsläget ej fått klartecken. Vi siktar även på att ha sprintermästarkväll men att sända nere i puben. Vi rapporterar vidare efter nästa möte.